Helse- og
omsorgstjenester
med terapihund

Terapihunder for bedre helse og trivsel

Dyreassistert terapi (DAT) med hund innebærer at en fagperson benytter en godkjent terapihund i målrettet terapi som en integrert del av ett behandlingsopplegg. DAT benyttes til å forbedre fysisk helse, sosial, emosjonell og/eler kognitive funksjoner i gruppe eller individuelt. Prosessen dokumenteres og evalueres.

Vi benytter våre hunder i helsefremmende arbeid med en rekke brukergrupper, både innen fysisk og psykisk helse. Vi har delt våre tjenester inn i tre kategorier; Barn og Unge, Eldre og Psykisk helse / rus. Ta gjerne kontakt om du lurer på om vi har ett tilbud for din brukergruppe!

Hvem er tilbudene for?

  • Sykehjem og omsorgsboliger for eldre
  • Virksomheter inne rehabilitering
  • Hjemmetjenesten
  • Virksomheter og boliger innen psykisk helse og rus
  • Virksomheter og biliger for mennesker med utviklingshemning
  • Virksomheter og boliger for barn og unge med ulike utfordringer
  • Barnevernsinstitusjoner
  • Fysikalsk behandling for barn og unge
  • Organisasjoner og foreninger innen helse- og omsorg

Ertepose-kasting

Morsomme øvelser som motiverer til fysisk aktivitet, trener koordinasjon og balanse, og som bygger på samarbeid med hunden og med hverandre.

Terapihundtjenester

Barn og unge

Eldre

Psykisk helse/rus

Fornøyde kunder

"Selvfølgelig kan jeg prate med andre mennesker her på aldershjemmet. Det er bare slik at de ikke alltid forstår. Men hundene forstår alt, alltid. Det betyr mye for meg. Idet de har luktet på deg, virker det som om de vet alt om deg. Jeg, og slekten min, har alltid hatt hund. Det har betydd alt for meg. Jeg har et spesielt forhold til dyrene. Jeg får ikke så mye besøk på sykehjemmet, og det blir ensomt uten dyr."

Jacob Johannessen

jacob

"Slåtthaug sykehjems beboere har over lengre tid hatt gleden av å få ukentlige besøk fra Firbent terapi. Hundene er et kjærkomment innslag i vårt aktivitetstilbud, og besøkene fører til engasjement og godt humør blant beboerne. Jeg anbefaler bruk av terapihund på sykehjem på det sterkeste!"

Birte Lamo Kristensen, Virksomhetsleder Slåtthaug sykehjem

sla%cc%8atthaug_sykehjem-liten

"Når jeg er med deg og hundene føler jeg meg som ett menneske, ikke bare som en psykisk utviklingshemmet"

En av våre brukere

brukere

"Det er ett ord som går igjen når jeg spør personalet om effekten av hundeterapi hos beboerne og det er GLEDE. De viser trivsel og glede når dere kommer og de gleder seg til dere skal komme. Vi snakker på forhånd om at i dag skal hundene komme og da ser vi glede i ansiktene. Og dette sitter også igjen utover kvelden."

Mette Børresen, Avdelingssykepleier Bergåstjern sykehjem

berga%cc%8astjern_sykehjem

"Det er koselig å klappe på dyr. Og det blir spesielt koselig når det er en så snill hund. Det er noe spesielt med hunder – de er faktisk menneskets beste venn. Jeg får ikke så mye besøk ellers, siden jeg bare har én sønn, så det er fint å få en hund innom av og til."

Edvin Karl Hansen (84)

edvin

Fra bloggen

De hardeste dagene på jobb

De hardeste dagene på jobb

Er når du kommer på jobb og ser bildet med et navn ved siden av et brennende lys.   Navnet til en som du hver uke har gledet deg til å treffe. En du pleide å ha lange og gode samtaler med. Samtaler om alt mellom himmel og jord. Om gode damle dager, og om hvordan...

Om å være raus

Om å være raus

Et litt annerledes innlegg og noen refleksjoner på en onsdagskveld.   I anledning Verdensdagen for psykisk helse og deres #værraus har jeg den siste tiden gjort meg noen tanker rundt dette å være raus. Jeg skulle ofte ønske at jeg hadde mulighet til å bruke mer...

Kanskje du husker oss fra

Kanskje du husker oss fra