Besøkshundtjeneste:

Firbent besøk

Besøk, tur og aktiviteter med en to- og en firbent besøksvenn

Meningsfylte aktiviteter og sosiale relasjoner er viktig for livskvaliteten til oss alle. Når vi får både fysisk og psykisk omsorg er det større sjanse for at vi holder oss friske lengre. For eldre er det spesielt viktig å holde kroppen i gang, både fysisk og psykisk for å opprettholde selvstendighet og funksjon. Mange opplever ensomhet og depresjon ettersom de blir eldre, og mister mer av sitt nettverk. 

Forskning viser at eldre som hadde noe meningsfullt å gjøre og noen å snakke med opplevde at de hadde gode liv, til tross for fysiske plager. 

Våre besøkshundekvipasjer er håndplukket på bakgrunn av personlig egnethet og lidenskap for å jobbe med mennesker. Vi arbeider som et tverrfaglig team for å sikre kvalitet i tjenesten, og vi tilpasser alle oppdrag til den enkelte. Hundene er grundig testet og evaluert, noe som gir 

Et tilbud for hele mennesket- både fysisk, mentalt og sosialt! 

 

Hva inneholder tjenesten?

 • Kartleggingssamtale i forkant
 • Besøk og aktiviteter med kvalifiserte ekvipasjer
 • Kompetent og erfaren hundefører som utfører besøket
 • Godkjente besøkshunder utdannet av Norske Terapihundskolen etter        svensk standard
 • Intervensjoner i henhold til svenske retningslinjer
 • Kvalitetssikret opplegg
 • Skriv med informasjon vedrørende bruk av hund i arbeid med mennesker
 • Skriv til pårørende
 • Jevnlige evalueringsmøter ved faste avtaler
 • Hundeførere med hjerte for jobben!

Hvem er tjenesten for?

Private som ønsker besøk til sitt familiemedlem/bekjente:

 • I hjemmet
 • I omsorgsbolig
 • Under rehabiliteringsopphold
 • På sykehjem

Fornøyde kunder

"Selvfølgelig kan jeg prate med andre mennesker her på aldershjemmet. Det er bare slik at de ikke alltid forstår. Men hundene forstår alt, alltid. Det betyr mye for meg. Idet de har luktet på deg, virker det som om de vet alt om deg. Jeg, og slekten min, har alltid hatt hund. Det har betydd alt for meg. Jeg har et spesielt forhold til dyrene. Jeg får ikke så mye besøk på sykehjemmet, og det blir ensomt uten dyr."

Jacob Johannessen

jacob

"Slåtthaug sykehjems beboere har over lengre tid hatt gleden av å få ukentlige besøk fra Firbent terapi. Hundene er et kjærkomment innslag i vårt aktivitetstilbud, og besøkene fører til engasjement og godt humør blant beboerne. Jeg anbefaler bruk av terapihund på sykehjem på det sterkeste!"

Birte Lamo Kristensen, Virksomhetsleder Slåtthaug sykehjem

sla%cc%8atthaug_sykehjem-liten

"Det er ett ord som går igjen når jeg spør personalet om effekten av hundeterapi hos beboerne og det er GLEDE. De viser trivsel og glede når dere kommer og de gleder seg til dere skal komme. Vi snakker på forhånd om at i dag skal hundene komme og da ser vi glede i ansiktene. Og dette sitter også igjen utover kvelden."

Mette Børresen, Avdelingssykepleier Berge Bergåstjern sykehjem

berga%cc%8astjern_sykehjem

"Det er koselig å klappe på dyr. Og det blir spesielt koselig når det er en så snill hund. Det er noe spesielt med hunder – de er faktisk menneskets beste venn. Jeg får ikke så mye besøk ellers, siden jeg bare har én sønn, så det er fint å få en hund innom av og til."

Edvin Karl Hansen (84)

edvin

Hvordan fungerer tjenesten?

Vi starter alle våre oppdrag med ett planleggingsmøte hvor vi kartlegger brukerens interesser, ønsker og behov. Sammen med bruker og pårørende tilrettelegger vi i forhold til institusjonen/hjemmets lokale i forhold til HMS, hygiene og eventuell allergi eller redsel for hund blant brukerens familie eller hjelpeapperat. 

Ved alle våre  oppdrag følger det med et skriv som inneholder all informasjon vedrørende bruk av hund i arbeid med mennesker. 

Besøket tilpasses oppdragsgivers og den enkeltes brukers ønsker og inkluderer  aktiviteter og tur med våre besøkshunder. Hundene kan benyttes individuelt eller i gruppeaktiviteter med flere brukere.

 Ta kontakt for et uforpliktende tilbud!

Hvorfor benytte godkjente terapihunder?

Sikkerhet! Når man velger å benytte godkjente besøkshunder har man tatt ett aktivt valg med tanke på brukerens sikkerhet og kvalitet i tjenesten. Hundene som benyttes er grundig testet for å sikre at hundene er trygge og rolige rundt mennesker, at de tåler uvøren/røff håndtering, og at de takler ulike forstyrrelser i miljøet slik som lukter, høye lyder, mat, medisinsk utstyr og hjelpemidler slik som rullestoler og krykker. Både hund og fører har gjennomgått og bestått utdanning og trening tilrettelagt for arbeid med voksne mennesker, eldre og mennesker med demens.

Vi i Firbent Terapi er ett tverrfaglig team med lang erfaring og kompetanse innen helse, utdanning og omsorg, samt innen bruk av hund i arbeid med mennesker i ulike brukergrupper. Alle våre ekvipasjer har gjennomgått testing, trening og opplæring av Firbent Terapi.

Les gjerne mer om oss,
og ta kontakt for ett
uforpliktende tilbud!

Fra bloggen

De hardeste dagene på jobb

De hardeste dagene på jobb

Er når du kommer på jobb og ser bildet med et navn ved siden av et brennende lys.   Navnet til en som du hver uke har gledet deg til å treffe. En du pleide å ha lange og gode samtaler med. Samtaler om alt mellom himmel og jord. Om gode damle dager, og om hvordan...

Om å være raus

Om å være raus

Et litt annerledes innlegg og noen refleksjoner på en onsdagskveld.   I anledning Verdensdagen for psykisk helse og deres #værraus har jeg den siste tiden gjort meg noen tanker rundt dette å være raus. Jeg skulle ofte ønske at jeg hadde mulighet til å bruke mer...

Kanskje du husker oss fra

Kanskje du husker oss fra